fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - METAdrasi Helios Museum Mar24 1

Μία ημέρα στο μουσείο

Metadrasi - METAdrasi Helios Museum Mar24 1

Ένα «ταξίδι» στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό πραγματοποίησαν οι μαθητές μας του προγράμματος HELIOS μαζί με άλλους ενήλικες μαθητές της ΜΕΤΑδρασης, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Τα μοναδικά έργα τέχνης και τα πλούσια εκθέματα που αναδεικνύουν την εξέλιξη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού από τις αρχές της προϊστορίας έως την ύστερη αρχαιότητα, ενέπνευσαν τους νεαρούς επισκέπτες να εκφράσουν τις απορίες τους σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας τους και το είδος των τεχνοτροπιών που ακολούθησαν οι καλλιτέχνες.

Γεμάτοι γνώσεις, εμπειρίες και εικόνες, οι μαθητές έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, με πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες, μετά από μία ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική επαφή με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.


Η ΜΕΤΑδραση αποτελεί βασικό εταίρο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης για την υλοποίηση του προγράμματος HELIOS στην Αθήνα. Το πρόγραμμα HELIOS είναι το πρώτο πανελλαδικό πρόγραμμα ένταξης, από το 2019, με στόχο την στήριξη των προσφύγων και άλλων δικαιούχων διεθνούς προστασίας κατά την ένταξη τους στην ελληνική κοινωνία. Το πρόγραμμα από την 1η Ιανουαρίου 2022 χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Τα μαθήματα ενηλίκων υλοποιούνται από τη ΜΕΤΑδραση με χρηματοδότηση του ιδρύματος “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” και την πολύτιμη υποστήριξη εθελοντών.

Sharing is caring