fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - Metadrasi ChiosFestival23 2

«Μουσικές Αποδράσεις» από παιδιά και νεαρούς πρόσφυγες στη Χίο

Metadrasi - Metadrasi ChiosFestival23 2

Ένα νοσταλγικό ταξίδι στις μουσικές γωνιές του κόσμου προσέφεραν παιδιά και νεαροί πρόσφυγες από τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΜΕΤΑδρασης, μαζί με ένα ασυνόδευτο παιδί από τη δομή μας στη Χίο, μέσα από τη συναυλία «Μουσικές Αποδράσεις» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο πλαίσιο του 7ου Μουσικού Φεστιβάλ Χίου.

Ύστερα από πρόβες μόλις δύο εβδομάδων και με την πολύτιμη καθοδήγηση των δασκάλων του Φεστιβάλ, οι νέοι μουσικοί «ταξίδεψαν» το κοινό που παρακολούθησε τη συναυλία στα Οθωμανικά Λουτρά του Κάστρου. Ανάμεσα στους δεκάδες κατοίκους του νησιού βρέθηκε και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κος Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος μετά από την επίσκεψή του στη δομή μας τίμησε με την παρουσία του την ξεχωριστή αυτή συναυλία.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο Υπουργός ξέκλεψε λίγο χρόνο από το πρόγραμμά του για να χαιρετίσει τους μαθητές του Κέντρου μη τυπικής εκπαίδευσης της ΜΕΤΑδρασης στη ΒΙΑΛ, όπου καθημερινά, μικροί μαθητές, με την υποστήριξη της UNICEF παρακολουθούν μαθήματα και ενήλικες μαθητές με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, διδάσκονται ελληνικά.

——————

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Μη Τυπικής Εκπαίδευσης της ΜΕΤΑδρασης στη ΒΙΑΛ για ανηλίκους, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση», μια πρωτοβουλία της UNICEF που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από σειρά εταίρων, μεταξύ των οποίων και η ΜΕΤΑδραση, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (ΥΜΑ) και το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ).

Sharing is caring