fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - SB 0645

Ολοκλήρωση του 2ου κύκλου του Προγράμματος Κατάρτισης Φροντιστών Βρεφών και Νηπίων

«Μέσα από τα μαθήματα αυτά ερχόμαστε σε επαφή με το παιδί που κρύβουμε μέσα μας!»

H G. είναι μία από τις 16 συμμετέχουσες του Προγράμματος Κατάρτισης Φροντιστών Βρεφών και Νηπίων το οποίο υλοποιείται από τη ΜΕΤΑδραση με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Μόλις ολοκλήρωσε τον δεύτερο κύκλο του Προγράμματος μαζί με ωφελούμενες από Μαρόκο, Αιθιοπία, Αίγυπτο, Ουκρανία, Γεωργία, Αλβανία και Μοζαμβίκη.

 Στόχος του Προγράμματος είναι η ενίσχυση των δεξιοτήτων των γυναικών που συμμετέχουν, ώστε να εγγραφούν στο Μητρώο των «Νταντάδων της Γειτονιάς» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Καλύπτοντας τις ανάγκες κατάρτισης για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, η δράση ενισχύει παράλληλα την προσπάθεια των ωφελούμενων να εξασφαλίσουν ισότιμη συμμετοχή και πρόσβαση στην απασχόληση.

Η εκπαίδευσή τους περιλάμβανε συνολικά 180 ώρες μαθημάτων σε ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης, τέσσερις μήνες εντατικών μαθημάτων ελληνικής γλώσσας στο εκπαιδευτικό κέντρο της ΜΕΤΑδρασης και σεμινάρια παιδικής προστασίας και πρώτων βοηθειών.

 «Εκτός από τα μαθήματα, εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι στην τάξη ερχόμαστε σε επαφή με διάφορους πολιτισμούς. Μαθαίνουμε για τα ήθη, τα έθιμα και τις συνήθειες διαφόρων λαών».

Sharing is caring