fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - entaxei echo metadrasi s

Πώς λέμε «καλημέρα» στα ελληνικά;

«Με το ΕΝΤΑΞΕΙ άρχισα να καταλαβαίνω την ελληνική γλώσσα και χαίρομαι που μπορώ να συνεννοούμαι» λέει η 14χρονη Μίρνα* από τη Συρία.

Ο 17χρονος Χατίμ* από το Αφγανιστάν προσθέτει: «Τώρα που έχω μάθει ελληνικά, αισθάνομαι πιο καλά στο σχολείο μου. Ελπίζω το ΕΝΤΑΞΕΙ να βοηθήσει και τον μικρό μου αδερφό το ίδιο».

Ο οδηγός πολύγλωσσης υποστήριξης ΕΝΤΑΞΕΙ δημιουργήθηκε από τη ΜΕΤΑδραση με αρχικό σκοπό να βοηθήσει έφηβους πρόσφυγες και μετανάστες, που μιλούν αγγλικά, αραβικά ή φαρσί, να ξεπεράσουν το εμπόδιο της λεκτικής επικοινωνίας στην Ελλάδα. Ωστόσο, αποδείχθηκε πολύτιμο εργαλείο και για ενήλικες που επιδιώκουν να μάθουν την ελληνική γλώσσα.

Μετά τη θετική ανταπόκριση και την αυξημένη ζήτησή του από φορείς, σχολεία, καταυλισμούς, ΜΚΟ, συλλόγους κ.λπ. από όλη τη χώρα, η ΜΕΤΑδραση προχώρησε στην επανεκτύπωσή του, χάρη στη στήριξη του Τμήματος Πολιτικής προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO).

Τα αντίτυπα του ΕΝΤΑΞΕΙ, εκτός από τις εκπαιδευτικές δράσεις της ΜΕΤΑδρασης, θα διατεθούν σε συντονιστές εκπαίδευσης, σχολεία, ΜΚΟ, hotspots, safe zones κ.λπ. ανά την Ελλάδα.

Αν επιθυμείτε να λάβετε το ΕΝΤΑΞΕΙ, μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα στην ιστοσελίδα της ΜΕΤΑδρασης.

Στον ίδιο σύνδεσμο, μπορείτε να το κατεβάσετε σε ψηφιακή μορφή, καθώς και να βρείτε περισσότερες πληροφορίες.

*Τα ονόματα των παιδιών έχουν αλλάξει για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων.

Sharing is caring